BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник на Слави заговори за „Крумови закони“ заради грешка на репортер

Тошко Йорданов, Снимка: БГНЕС

Грешка на репортера на Нова телевизия Благой Цицелков провокира остра реакция от сценариста на Слави Трифонов Тошко Йорданов. Той обяви, че репортерът е изрекъл „мазна лъжа“, защото обърка имената на „Има такъв народ“ с „Изправи се! Мутри вън!“

В пряко включване Цицелков обяви, че партията на Трифонов е готова да приеме подкрепа от ГЕРБ и ДПС за съставяне на бъдещо правителство. В последвалия веднага след това репортаж обаче се говореше за коалицията на Мая Манолова. Участващият в нея адвокат Николай Хаджигенов обяви, че е съгласен да получат подкрепа от двете партии. Именно това бе темата на репортажа. В анонса му обаче Цицелков размени имената на партиите.

„Ако бяхме в Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, заяви Йорданов.

Изказването му предизвика реакция от Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ). В своя позиция те обявиха, че възмутени.

„АЕЖ припомня на г-н Йорданов, че на него в четвъртък му предстои да се закълне като депутат и да спазва Конституцията и законите на Република България. Очакваме от него и от всички негови колеги в Народното събрание да се ръководят от ценностите на 21 век, а не на Средновековието“, написаха от АЕЖ.

От Нова телевизия също излязоха с позиция. В нея се казва, че репортерът е допуснал неволна грешка.

По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации – репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна. Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи“, гласи позицията на Нова тв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!