BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задължават фирмите, извършили саниране на сгради в Русе, да отстранят дефектите

Община Русе определи двуседмичен срок за отстраняване на дефектите на фирмите, извършили саниране на жилищни сгради в града, съобщиха от общинската администрация.

От началото на годината са постъпили 10 жалби, като най-често причините за тях са течове, породени от некачествено извършени ремонти на покриви. След проверки от общинските служители проблеми от такъв тип са констатирани в следните блокове:

– Бл. „305“ (Изпълнител са „Заводски строежи-ПС-Пазарджик“ ЕАД)

– Бл. „83“ (Изпълнител е ДЗЗД „Русе-Инженеринг – ЕВ“ със строител „ТиМ Билдинг Кънстръкшън Къмпани“ ООД);

– Бл. „Изола планина“ (Изпълнител е консорциум „Изола проект“, в който влизат фирмите: „ЙПГ Консулт“ ЕООД, „Стройпроект“ ЕООД, „Барин Проект“ ЕООД)

– Бл. „Елба“ (Изпълнител са „Адис Калинов“ ООД)

В повечето от блоковете проблемите не са отстранени в срок, а в един от тях – само частично. Единствената сграда, за чийто ремонт изпълнителят се е отзовал, е бл. „Родина“.

„Община Русе ще продължава да упражнява строг контрол върху фирмите-изпълнители и ще работи за връщане на нормалния вид и функция на сградите“, заяви пред медиите зам.-кметът Магдалина Илиева. Предвид неизгодните договори, възможен начин за отстраняване на дефектите е чрез подаване на съдебни искове срещу неизрядните изпълнители.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!