BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Е-обучение – и по време на грипна ваканция

Министерството на образованието обсъжда електронното обучение да стане задължително по време на грипна ваканция.

Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев. Това ще стане с промени в Закона за предучилищното и училищното образование. От министерството ще предложат обучението в електронна среда да може използвано занапред и по време на т.нар. грипни ваканции, които се обявяват със заповеди на здравния министър и на съответните РЗИ.

Трябва да продължим да надграждаме електронното обучение и в бъдеще – то в много по-голяма степен трябва да бъде синхронно, повече трябва да се използва една платформа за съответния клас от всички учители, както и повече трябва да се използват електронни ресурси в образованието, каза министърът. Той допълни, че по проекта “Образование за утрешния ден” в следващите години трябва да се създадат безплатни, споделени, електронни, образователни ресурси.

До края на това десетилетие основните ресурси в образованието ни трябва да са електронни, каза още министърът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!