BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Епизоотичната обстановка в Русенско е нормална, заселват свинекомплексите

Собственикът на свинекомплекса в

Собственикът на свинекомплекса в

Епизоотичната обстановка в Русенско е нормална, към момента на територията на областта няма случаи на африканска чума нито при диви свине, нито при такива, отглеждани за собствени нужди или в индустриални свинеферми.

Това стана ясно по време на заседанието на постоянно действащата междуведомствена епизоотична комисия.

Започнало е и заселване в свинекомплексите, като единствено към този процес не са преминали от свинефермата в Николово, стана ясно още по време на заседанието. Паралелно върви вече и населването в личните стопанства. В региона за момента 126 обекта от тип „заден двор“ са получили разрешение, а други 48 са подали документи и очакват да им бъде дадено положително становище.

Съобщено беше още, че от 3-ти този месец е открит груповият лов на дивеч и дива свиня. Проведено е обучение за биосигурност, в което са участвали близо 140 ловци от областта, различни от тези, които са се обучавали през изминалата година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!