BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ден на отворените врати в Районен съд-Тутракан утре

На 14 октомври 2021 г. Районен съд – Тутракан организира „Ден на отворените врати“, под надслов: „Открито за съдебната власт“

Съдът канят граждани, ученици и журналисти да посетят Съдебната палата на 14.10.2021 г., от 10.00 до 16.00 часа.

ПРОГРАМА:

  1. Всички посетители ще имат възможност да се запознаят с организацията на работа на съда, с работата и функциите на съдебните служби, и ще могат да присъстват в съдебна зала по време на провеждането на открито съдебно заседание.
  2. От 14.15 часа ще бъде проведена среща с ученици от 12-ти клас на СУ „Христо Ботев“ град Тутракан.

Пред учениците ще бъде представена лекция на тема: „Разделение на властите според Конституцията на Република България. Независимост на съдебната власт“.

С инициативата Районен съд-Тутракан ще отбележи честването на 30 години от приемането на действащата Конституция на Република България.

Участниците ще получат Конституция на Република България и полезни информационни, и образователни материали за съдебната власт.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!