BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Даниел Митов е кандидатът за премиер на ГЕРБ (видео)

Даниел Митов, Снимка: БГНЕС

Бившият външен министър Даниел Митов е кандидатът за премиер на ГЕРБ. Това потвърди лидерът на партията Бойко Борисов.

Той обяви, че се оттегля от премиерския пост и депутатското си място, за да се занимава с партията. Борисов обясни, че досега с право са го критикували, че не е бил зает с партийни дела. Не може да се носят две дини под една мишница, обяви той. В партията продължава да работи и бившият финансов министър Владислав Горанов.

В дълъг монолог пред партията си Борисов той заяви, че Томислав Дончев не искал да става премиер, защото не желаел да го намразят.

„В момента е модерно да мразиш. Ще тръгнат сега на реваншизъм“, заяви Борисов.

И допълни, че бил длъжен да се яви на изборите, за „да им завра чекмеджета и компромати в задния двор или там, където им е мястото“.

По-рано в сряда той потвърди, че той няма е кандидат за следващ мандат като министър-председател. Вместо това обясни, че ще предложи човек с натовска и европейска визия.

Митов бе външен министър във втория кабинет „Борисов“, когато ГЕРБ управляваше в коалиция с Реформаторския блок.

Борисов няма да е кандидатът за премиер на ГЕРБ

След края на мандата той бе обвинен е в престъпление по служба заради покупка на самолетни билети за служителите на външното министерство. Миналата година бе оправдан окончателно.

Според Борисов той е преминал през „стъргата на незаслужените обвинения“.

Преди няколко дни Митов бе питан дали ще е кандидатурата за премиер. Той заяви, че такива разговори с него не са водени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!