BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ се „бетонира“ и с назначения в горските и ловни стопанства в Делиормана

Бойко Борисов и Бейзат Яхя, Снимка: TV1

В последния ден на миналата седмица – 16 април, веднага след като новите депутати положиха клетва, а Бойко Борисов депозира оставката на правителството си, земеделския министър Десислава Танева е издала поредица от заповеди, с които е „бетонирала“ на постовете им двама от членове на Управителния съвет и оперативното ръководство на едно от най-големите горски стопанства в страната – Североизточното държавно предприятие, съобщава изданието „За истината“.

Предприятието, в чиито активи влизат горите и ловните стопанства в 4 области – Варна, Шумен, Добрич и Търговище, е управлявано от Бейзат Яхя – бизнесмен и политик, който е сред хората от т.нар. „вътрешен кръг“ в обкръжението на Бойко Борисов, твърдят източници местните структури на ГЕРБ.

Само за един ден с шест последователни заповеди Десислава Танева най-напред е освободила, а след това отново е назначава за нов 5-годишен мандат целия досегашен Управителен съвет на Североизточното държавно предприятие.

Нинова: Новите партии обслужиха задкулисието

Мястото си на председател на Управителния съвет за срок от пет години запазва Бейзат Яхя. Освен това той запазва и функциите си на представител на държавата в съвета. За директор и втори представител на държавата е преназначен Веселин Нинов, който оперативно ръководеше предприятието и досега.

Третият член на Управителния съвет на Североизточното държавно предприятие е Андрей Неделчев, който сменя на тази позиция досегашния член на УС Момчил Йондров.

Това са поредните назначения след оставката на правителството. Преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че е започнало „бетониране“ в енергетиката чрез преназначаване на управителни съвети. В четвъртък тя каза, че същият процес тече и в множество болници. Според Нинова парламентът е пропуснал момента да наложи мораториум върху назначенията. Такъв бе гласуван, но едва след като те бяха факт.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!