BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бум на заразени с COVID-19 деца в Румъния

Бум на заразени с COVID-19 деца отчита статистиката в съседна Румъния, съобщава БНТ.

Близо 128 хиляди са заразените с COVID-19 румънци, като 7200 от тях са деца на възраст между 10 и 19 години. Най-младият пациент е само на 9 месеца.

Румъния зае челното място по брой заразени и починали от коронавирус на Балканите. През изминалите дни броят на новите случаи рязко се покачи, включително сред децата. 211 са в интензивно отделение. В интензивно отделение е и 9-месечно бебе в крайдунавския град Галац. Майка му, която е бременна, също е с COVID-19.

Само през изминалото денонощие в Румъния са потвърдени 2000 новозаразени. Властите в Букурещ обмислят въвеждането на по-строги мерки срещу разпространение на заразата. Местната управа в най-тежко засегнатите райони вече е получила разрешение при необходимост да затваря заведения и други места, на които може да има струпване на хора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!