BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Броим врабчетата в България

Преброяване на врабчетата в България организира днес Българското дружество за защита на птиците.

Акцията е част от мониторинга на широко разпространените видове птици в България, който се провежда вече от близо 20 години в нашата страна. Данните показват, че популацията на домашното врабче у нас се стабилизира постепенно, но като цяло дългосрочната тенденция е все още намаляваща за този вид. Стабилна тенденция към увеличаване има при полското врабче.

За да станете врабчебройци не се изискват познания за птиците, а просто желание и свободно време. Всеки, който желае и може да отдели 10 минути в съботния ден, може да се включи в кампанията. Доброволците е нужно да се регистрират на сайта на кампанията „Ние броим врабчетата” и да имат желание и възможност да отделят 10 минути в интервала 9-12 часа на 24 април.

„Като преброите врабчетата на избрано от вас място, трябва да въведете данните в сайта https://www.vrabcheta.bg/. Много е важно при преброяването да се въведат и нулевите резултати“, напомнят организаторите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!