BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 1400 домакинства в Русе ще получат нови отоплителни уреди

Близо 1400 домакинства в Русе ще могат да получат нови отоплителни уреди. Това бе съобщено по време на Кръгла маса по Интегриран проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” – LIFE-IP CLEAN AIR, с финансовия принос на Програма LIFE на Европейския съюз, организирана от Община Русе.

Основен акцент на събитието е приносът на проекта за намаляване замърсяването от битовото отопление с дърва и въглища. Вече е сключен договор за доставка и монтаж на 60 броя отоплителни уреди на пелети и природен газ. Очаква се в изпълнение на фаза две и три на проекта, да се възползват безвъзмездно от нов отоплителен уред още 1388 домакинства.

До момента са доставени и монтирани две станции, които следят за качеството на въздуха и нивата на фини прахови частици, стана ясно по време на обсъждането.

Община Русе изразява готовност в следващите етапи на проекта да разшири обхвата на районите, чиито жители ще могат да кандидатстват и да бъдат одобрени за нов уред. За целта ще бъдат изпратени три покани за кандидатстване.  От Община Русе апелират към гражданите да бъдат активни и да участват в процеса на подмяна на начина на отопление на домакинствата – от дърва и въглища на алтернативни уреди.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!