BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо половината деца се връщат в яслите и градините в Русе

Близо половината от децата, които посещават детските ясли и градини в Русе ще се върнат в тях от 1 юни.

Това са показали данните от допитването, които ръководителите на детските заведения в общината са провели с родителите. От общо 4002 деца, които редовно посещават детска градина, родителите на 1745 са заявили, че децата им ще се върнат в детското заведение.

Най-голям брой деца, чийто родители искат да посещават градина са регистрирани в ДГ „Радост“- 150, а най –малко са децата в ДГ „Незабравка“ – 53. Общо 459 са децата, които ще се върнат в яслите.

Директорите са  в готовност за връщане към нормален режим на работа – извършват се подготвителни дейности, осигурява се персонал и дезинфекция на помещенията и дворовете.

Приемът в детските ясли и градини ще започне единствено при стриктно съблюдаване на приложените указания на министъра на образованието и науката и на министъра на здравеопазването.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!