BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Mладеж, хванат 2 пъти да шофира след употреба на дрога, остава в ареста

Наркодилър отива за година и 10 месеца в затвора

21-годишен русенец, хващан 2 пъти да шофира под влиянието на наркотични вещества, остава в ареста.

Това реши състав на Окръжния съд в Русе, потвърждавайки законосъобразността на мярката задържане под стража, определена от Районния съд.

На 22 април управляваният от младия мъж „Фолксваген“ бил спрян за проверка на бул. „Липник“. При проверката за наркотични вещества уредът отчел положителен резултат за метамфетамин и амфетамин. В хода на полицейските действия станало ясно, че водачът вече е бил установяван да управлява след употреба на наркотици. По случая било образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.4, вр. ал.3 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор М. И. бил задържан за 72 часа, след което Районният съд постановил да остане за постоянно в ареста.

М. И. оспорил правилността и законосъобразността на определението на Районния съд, с което му е взета най-тежката мярка за неотклонение.

Окръжният съд в Русе обаче потвърдил определението. Според магистратите, първоинстанционният съд правилно е приел, че съществува реална опасност М. И. да извърши престъпление предвид и справката му за съдимост, от която е видно, че е осъждан  един път за същото престъпление.

Определението на Окръжен съд – Русе е окончателно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!