BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

LOVID-19 подготвя Русенския театър

LOVID-19 e заглавието, което избра творческият екип с режисьор и сценограф Евгения Явашева, музика Пламен Мирчев и видео Асен Николов, съобщават от ДТ „С. Огнянов“ в Русе. Ролите са поверени на артистите Кристиана Ценкова и Ивайло Спасимиров. Камерната постановката  е по пиесата на Анна Бужинска „Най-много самоубийства стават в неделя“.

За пиесата Ана Петрова казва „Препускането на двамата героя през живота – да се реализират, да успеят, да докажат, да спечелят, да задържат, да не загубят – това изтощително ежедневие, което механизира и роботизира съвременния човек практически го убива по-бързо от всяка друга епидемия. Оказва се, че двамата не знаят какво да правят заедно, но и всеки един от тях поотделно е негоден да намери мир и покой със себе си.

Някак естествено и дори с чувство за хумор Анна Бужинска завежда героите си до ръба на скалата, наречена Самоубийство. Реално и метафорично – тя ги хвърля в пропастта, а заедно с тях и цялата полудяла, излиняла, оскотяла съвременна цивилизация.“

На фона на кризата на техните взаимоотношения се задава икономическата криза породена след пандемията  от COVID-19. Ще успеят ли да се справят тези двама млади с проблемите си ще разберем в началото на есента, когато се очаква премиерата на постановката.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!