FacebookGoogle+

Над 700 нарушения за седмица установиха пътни полицаи в Силистренско

  • Written by:

Над 700 нарушения за седмица установиха пътни полицаи в СилистренскоТрима водачи, шофирали, без да притежават свидетелства за управление на МПС, са засечени при проверки на пътна полиция в периода 05-11.03.2018 г. в Силистренска област.

Един е заловен да управлява автомобила си с над 1.2 промила алкохолно съдържание в издишания въздух.

Общият брой установени нарушения през изтеклата седмица е 702. Съставени са 42 акта и са наложени 633 глоби по фиш,съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Силистра.

При проверките е засечен 1 автомобил без винетен стикер. За допуснати нарушения са прекратени регистрациите на 2 моторни превозни средства.

Извършени са 44 проверки за употреба на наркотични вещества от водачите.

През отчетнияй перио. в Силистренско са регистрирани две пътнотранспортни произшествия с двама леко пострадали граждани. / paragraf44.com

Ще обсъждат публично проекта за социално жилище в Силистра

  • Written by:

Ще обсъждат публично проекта за социално жилище в СилистраОбщина Силистра кани всички граждани и заинтересовани страни за участие в Публично обсъждане на Работен инвестиционен проект:

Изграждане на жилищна сграда за социални жилища“ по ул. „Хаджи Димитър“ гр. Силистра. Публичното обсъждане ще се проведе на 23 март 2018г. от 17.30 часа в заседателната зала на общинска администрация (стая 202).

Община Силистра предстои да кандидатства с проектно предложение за „Изграждане на сграда за социални жилища в гр. Силистра“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. в изпълнение на Инвестиционна програма на Община Силистра за периода 2014-2020. Общата цел на проектното предложение е да се осигури подходяща социална инфраструктура, включително съвременни социални жилища за настаняване на уязвими и необлагодетелствани групи от населението.

През месец април 2017г. Община Силистра стартира открит конкурс за проект с предмет ,,Избор на идейна концепция за ,,Изграждане на сграда за социални жилища по ул.,,Хаджи Димитър“, гр.Силистра.

С Решение № ЗК 1298 от 28.07.2017 бе обявен класирания участник на І -во място – ,,ЛЕСС“ ЕООД, гр. София. Съгласно чл.79, ал.1, т.9 от Закона за обществените поръчки и в съответствие с условията на проведеният конкурс избраният участник бе поканен да изготви Инвестиционен работен проект ,,Изграждане на сграда за социални жилища по ул.,,Хаджи Димитър“, гр.Силистра по всички части.

Община Силистра се обръща към всички заинтересовани лица да изразят своето мнение и препоръки по предложеният Инвестиционен работен проект ,,Изграждане на сграда за социални жилища по ул.,,Хаджи Димитър“, гр.Силистра

Мотивирани предложения и коментари преди провеждане на общественото обсъждане се приемат на електронната страница на Община Силистра (http://www.silistra.bg, https://www.facebook.com/municipality.silistra/ в долен десен ъгъл е наличен зелен бутон „free call“, откъдето можете да се свържете или да изпратите съобщение). / kvorum-silistra.info

Обновяват най-старата детска ясла в Силистра

  • Written by:

Обновяват най-старата детска ясла в СилистраЗапочна генерален ремонт на силистренската детска яслаЗдравец„.

Тя е една от най-старите в България и през 2019 г. ще навърши 70 години от създаването си. Официално първата копка на строително-ремонтните работи е насрочена за 21 март, но дейностите са започнати.

Основното обновяване на детското заведение е по Оперативната програма „Региони в растеж“ и е част от общата инвестиционна програма на Община Силистра. По програмата са отпуснати 17.9 млн. лева.

С тях ще бъде ремонтирано и основното училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Силистренската общинска администрация участва в ремонта на яслата с близо 70 000 лева, каза за Радио Шумен зам.-кметът на Силистра Денка Михайлова, ръководител на целия проект „Детска яслаЗдравец“ ще бъде изцяло обновена.

Общата стойност на проекта е над 5 млн. лв. Само строително-ремонтните работи струват над 1 млн. лв. с ДДС.

В резултат на проекта ще имаме пълно обновяване на сградата, ще има нови детски площадки и физкултурен салон“, посочи тя.

По договор ремонтът на детската яслаЗдравец“ в Силистра трябва да приключи за 90 календарни дни. / kvorum-silistra.info

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!