BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

80 метров трикольор ще се развее на 3 март в Русе

Снимка: Архив

80 метров трикольор ще се развее на 3 март в Русе, стана ясно след свикано от областната управа заседание във връзка отбелязването на Националния празник на Република България.

Ще има и парад, в който ще участват хора и специализирана техника от институциите на територията на областта, свързани с осигуряването на държавността, както и спокойствието и сигурността на гражданите.

Националният трибагреник ще бъде носен от ученици от русенските училища и техните родители. Всички учебни заведения от града ще излъчат свои представители за участие в грандиозното шествие.

Веднага след парада, чийто маршрут се уточнява, ще бъде отслужена заупокойна молитва за падналите за Освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода. По традиция ще бъде строена почетна рота от Русенския гарнизон, а церемонията ще завърши с полагане на венци и цветя пред паметника на Свободата.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!