BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

8 години затвор за смъртта на бебе при катастрофа в Русе

Окръжният съд в Русе даде 8 години затвор на Д.Т. за причиняването на смъртта на дете и средна телесна повреда на жена при катастрофа през декември 2019 година.

Дадоха на съд шофьора от катастрофата с бебе в Русе

Дете на година и половина загина при катастрофа в Русе

Първоначално съдът определи наказание лишаване от свобода в размер на 12 години. Присъдата обаче бе намалена с една трета след искане за съкратено съдебно следствие, като подсъдимият направи пълни самопризнания и отказа да се събират други доказателства. Така той ще излежи само 8 години при първоначален общ режим. Приспаднато бе предварителното му задържане, считано от 19.12.2019 г. Подсъдимият следва да заплати и направените по делото разноски в размер на 1226,14 лева.

Водачът, убил бебе при катастрофа, остава в ареста

Припомняме, че на 19.12.2019 г. осъжданият и неправоспособен Д. Т. употребил алкохол, но въпреки това решил да управлява автомобил, за да се прибере вкъщи. В колата пътували съпругата му, нейната дъщеря и внукът му на 1 година и 7 месеца. Движейки се по ул. „Шипка” в посока жк „Чародейка” със скорост от 91,8 км/ч, той гуни управлението върху автомобила и се удря в носещата колона на моста на бул. „България”. Вследствие на катастрофата, още същата вечер детето почина в болницата, а дъщерята беше със счупен крак.

Освен без книжка водачът, причинил катастрофата с детето, бил и пиян

Неправоспособен водач причинил катастрофата, при която загина дете

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!