BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

75-годишен силистренец постави световен рекорд, посвети го на празника на града

75-годишен силистренец

Впечатляващо постижение направи 75-годишен силистренец. Ангел Милков преплува 20 километра, поставяйки световен рекорд във възрастта си. Рекордното плуване продължи близо 8 часа и бе регистрирано от лицензиран съдия на Европейската и Световната плувни федерации. Постижението бе постигнато на 50-метров открит басейн, а целта бе да се отбележи предстоящият празник на града, който се отбелязва на Кръстовден.

В края на маратона жизнените показатели на Ангел бяха в норма, а мислите му вече са насочени към следващия рекорд.

За Ангел Милков това е било предизвикателство, с което да даде добър пример както на децата си, така и на съгражданите си, а и на младите хора като цяло, които според него трябва повече да се занимават със спорт.

В семейството на Ангел Милков любовта към спорта се предава от поколение на поколение. Той има четири деца – двама сина и две дъщери. Две от тях – Емил и Румела са треньори по плуване, като той е президент и старши треньор на НСК “Олимп”, а тя е била на крачка от поставянето на национален рекорд преди години.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!