BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

44 нови случаи на COVID-19, няма новоустановени в Русенско

44 нови случаи на заболели от COVID-19 са установени през последното денонощие в страната, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Русе е извън списъка на активните области по отношение на новоустановени случаи на коронавирусна инфекция.

Активност е отбелязана в 11 области. 15 от новозаразените са в Благоевград, 7 в София, в Пазарджик са 5 нови случая, във Видин – 4, в Кюстендил – също 4, в Ямбол – 3, в Плевен – 2, във Враца, Кърджали, Монтана и Сливен – по един.

Наблюдаваната повишена активност в Благоевград се дължи на установено огнище на заразата в село в община Сатовча. Регионалната здравна инспекция е предприела всички епидемични мерки и са установени контактните лица на първия случай

За изминалото денонощие са изследвани 1126 проби. Общо до момента са направени 57 231 теста, което отнесено към 1 милион от населението е 8175. Общият брой на установените заразени с COVID-19 в страната от началото на пандемията е 1955, активните в момента са 1421. Излекувани са 444 души, починали са 90.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!