BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

40-годишен задържан за нагъл грабеж

40-годишен мъж е уличен като извършител на нагъл грабеж на възрастен русенец, съобщиха от полицията.

Малко след 9 ч. сутринта на вчера, при влизане в блока, в който живее, 78-годишният русенец бил застигнат от мъж, който бръкнал в джоба на ризата му и взел намиращите се там около 500 лева, след което излязъл навън и побягнал. Човекът хукнал след него, но при слизане по външните стъпала пред входа се препънал и паднал, при което ударил главата си. Откаран бил в Спешно отделение на УМБАЛ “Канев”, където медиците установили, че е получил хематом на главата и комоцио. От лечебното заведение пък сигнализирали в полицията.

Потърпевшият описал нападателя като  мъж на видима възраст около 40 години, мургав, облечен в синя връхна дреха и черни панталони, а на главата с черна шапка. Служителите на реда незабавно предприели действия по горещи следи, в хода на които криминалистите от Първо РУ установили като извършител на деянието 40-годишен русенец, известен на правораздавателните органи. Той е задържан от полицията за 24 часа. По случая е заведена преписка, с оглед извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Отнетата сума ще бъде възстановена на потърпевшия мъж.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!