BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

4 двойки в Русе ще се сдобият с рожби през 2021 г., благодарение на Програма „Асистирана репродукция“

Ден на родилната помощ

Четири двойки в Русе ще се сдобият с рожби през 2021 г., благодарение на Програма „Асистирана репродукция“, съобщиха от общинската администрация.

От там уточняват, че общо по програмата, за която през 2020 г. бяха заделени 50 000 лв., са кандидатствали 37 двойки, като 29 от тях са представили документи за проведените процедури. По-късно една от двойките се е оттеглила, поради естествено забременяване.

За изследвания, които рутинно са необходими при подготовка за асистирана репродукция и не се поемат от НЗОК, са били одобрени 3 кандидат-двойки а 33 – за подпомагане на процедури по асистирана репродукция, които не се финансират от НЗОК

Към 31.12.2020 г. четири от двойките са информирали общинската администрация за положителен резултат и че са в очакване на своите рожби.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!