BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

3D принтирани ракети за Космоса?

3D принтирани ракети за Космоса?

Американската компания Relativity Space е интересна с това, че получи финансиране на обща стойност 185 млн. долара, за да създава цели ракети с помощта на специални 3D принтери.

Тя е основана от множество инвеститори, сред които са бившият директор на Дисни Майкъл Овиц и дори рок звездата Джаред Лето, както и служители на космическите първенци. Особеното в случая е, че една ракета от 1000 части ще става готова само за 2 месеца, като за всичко, включително полета й са необходими 10 млн. долара. Цена, много по-малка от тази на останалите конкуренти, като SpaceX и Blue Origin.

3D принтирани ракети за Космоса?

През 2015 г. Тим Елис и Джордан Нуун създават своя проект, но днес вече могат да се похвалят с над 110 служителя и огромен хангар, в който са започнали да осъществяват своята идея. Компанията има и големи клиенти като канадския сателитен оператор Telesat, планиращ да изпрати между 100 и 500 малки сателита с помощта на нейните иновативни ракети. Така битката за Космоса става все по-евтина, оспорвана, бърза и достъпна.

<!–

–>

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!