BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

27-годишна жена е новият заразен с коронавирус в Русе

27-годишна жена е новоустановеният заразен с коронавирус русенец, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Към момента жената е в добро общо състояние и се намира под 28-дневна домашна карантина. Преди няколко дни вдигнала температура и решила да се изследва за COVID-19. Резултатът от направения й PCR-тест дал положителен резултат.

В дома й са контактни трима души, които веднага са били поставени под карантина, но за период от 14 дни. Предстои да им бъдат взети проби, като същевременно епидемиологичното проучване продължава.

Също така вчера в късния следобед от болницата в Исперих с линейка до инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ е транспортирана 71-годишна жена от село Вазово. В края на миналата седмица била хоспитализирана в болницата в Исперих, като до там е стигнала сама с автобус. Резултатът от PCR-теста дал положителен резултат, но поради липса на места за лечение на коронавирусна инфекция в болницата в Разград била докарана в Русе. Жената е с придружаващо заболяване – артериална хипертония, като за момента тя е в стабилно състояние.

От областния щаб допълват, че към момента в УМБАЛ „Медика Русе“ се лекуват общо седем пациенти от Разградска област и един от област Търговище, а настанените за лечение в УМБАЛ „Канев“ са четирима. Към днешна дата поставените под карантина в област Русе са 331.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!