BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

27-годишен русенец установен с коронавирус

27-годишен русенец е установен с коронавирус, съобщиха от Областния кризисен щаб. Това е 62-ия случай на заразен с Covid 19 в региона от началото на пандемията. В националната статистика новоустановения заразен ще бъде отбилязан утре.

Мъжът е в добро общо състояние, не проявява симптоматика и за момента се намира под домашна карантина, уточняват от Регионалната здравна инспекция.

От там допълват, че понастоящем на домашно лечение са намират 27 души, а други 15 са хоспитализирани, от които един е интубиран. Касае се мъж на 67 години от гр. Русе, чийто положителен резултат от PCR-теста беше обявен на 9-ти този месец. Припомняме, че той беше в увредено общо състояние и поради това беше приет на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, но от вчера е преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където е интубиран. Мъжът е с пневмония и придружаващи заболявания.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!