BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

250 000 лева годишно “гълтат” нерегламентираните сметища

250 000 лева годишно изразходва Община Русе за почистване на нерегламентирани сметища, съобщи заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев.

Той призова за повече отговорност от страна на гражданите и спазване на обществените и законови норми. По думите му, Община Русе прилага цялата законова строгост при доказани случаи на нерегламентирани сметища.

От Отдел Екология на Община Русе поясниха, че най-масови са нерегламентираните сметища в града, прилежащи територии около града или в малките населени места – в квартал Здравец-Изток, на изхода на село Басарбово по пътя за село Иваново, в квартал Средна кула и др.  .

Не рядко и междублоковите пространства биват замърсени от недобросъвестни хора. Затова от Община Русе призовават гражданите д съблюдават за спазване на чистотата в града, което ще спести обществени средства и ще спомогне за по-здравословен и приветлив начин на живот.

“Това да ни е чисто пред дома и в града ни зависи от всички нас. Можем да го определим и като израз на родолюбие – ежедневно да пазим средата, в която живеем“, каза зам.-кметът.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!