BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„100 дни спорт“: Спортисти от ТСК „Русе“ показват тънкостите на вдигането на тежести

Тънкостите при занимания с вдигане на тежести показаха спортисти и треньори от ТСК „Русе“ снощи.

В рамките на инициативата „100 дни спорт“ треньорите на клуба Кръстина и Радослав Атанасови, както и четирима от състезателите на ТСК направиха демонстрация на открито на основни движения от вдигането на тежести. Уроците преминаха при интерес от русенци, които бяха любопитни да разберат техниката за вдигане на тежести. Някои с изненада разбраха, че при тренировките не се започва с големи тежести, а с тояжка.

Тренировката беше първата от серия планирани такива. Предстоят още две тренировъчни занимания  – на 30 юли и 10 септември, които вероятно ще се проведат в обновената зала по вдигане на тежести в Спортен комплекс “Ялта”.

Всички занимания ще започват в 18 часа. В откритите тренировки участие ще вземат национални състезатели по вдигане на тежести, които са възпитаници на клуба, както и ученици в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“, които ще използват подходящи уреди за заниманията.

Откритите уроци, които са част от инициативата „100 дни спорт“ са безплатни за деца и възрастни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!