BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

10 загинаха, а 5 са ранени при стрелба в Германия (ВИДЕО)

Най-малко 10 души загинаха, а петима бяха ранени при стрелба късно снощи в два бара в германския град Ханау. Ранените са настанени в местни клиники с опасност за живота.

Първоначално се предполагало, че става въпрос за няколко нападатели, които се придвижвали с автомобил. По-късно обаче станало ясно, че предполагаемият убиец е отрит мъртъв в дома си. Там е намерен и още един труп, съобщи NOVA.

Стрелбата е станала около 22.00 ч в нергиле-бар Midnight в центъра на градчето, в което живеят около 100 000 души. След това извършителят се е качил в сиво BMW и е продължил стрелбата в друго заведение – Arena Bar & Café в друг район на града. Там убиецът е позвънял на вратата, след това е отишъл в пространството за пушене и започнал да разстрелва клиентите. Загиналите там са петима, като сред тях има една жена.

„Към 22.00 ч. получихме няколко сигнала за две нападения със стрелба на две различни места в Ханау. Първите полицаи пристигнали на мястото установили, че е имало изстрели в района на Хоймаркт и на площад „Курт Шумахер”. Не знаем нищо за нападателите и мотивите им. Разбира се, когато провеждаме разследване на такива престъпления, проверяваме хора, а след това пристъпваме към арести. Засега няма арестувани, които да свързваме с инцидента”, каза говорителят на полицията Хенри Фалтин.

„Още не можем да повярваме, че такова нещо се е случило в нашия район. Все едно си във филм. Все едно някой си играе с нас. Още не мога да проумея това, което се случи”, каза очевидецът Кан-Лук Фризена.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!