BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чистка в ДАНС? Махат неудобните

 За започналите кадрови промени и освобождавания в родното ФБР ,  съобщава Фрогнюз.

 По тяхна информация, от началото на този месец са махнати 80 служители, за които се твърди, че по един или друг начин са неудобни на статуквото.

 Сайтът се позовава на свои източници за тъвреднията си.

Според информацията, която старателно се укрива, сред уволнените има както хора на ръководни постове, така и такива, които са на по-ниски позиции.

Към нарочените за „врагове“ служители се прилагат няколко класически хватки за убеждение да освободят местата. Под предлог, че се правят вътрешни преструктурирания, се водят разговори, на които се предлагат неприемливи варианти. Един от тях е преместване в отдалечени дирекции, да речем. На началници -се дава вариант да слязат на най-ниското ниво. Трети се агитират директно да се пенсионират, без много приказки.

Според информаторите, на  мушката за прочистване  били и агенти от ДАНС, които или задават много неудобни въпроси на ръководството, или пък са изразявали несъгласие с възложените им задачи. Имало и такива, срещу които са били инициирани доноси.

Според източниците на frognews.bg ни, някои от уволнените служители са били свързани с протестите.  Коментира се, че сред хората на площада се пускат агенти на родното ФБР, които да слухтят и да донасят за настроенията. Отделно от това спрямо знаковите лица на протеста се прилагат СРС-та-подслушване и проследяване.

В края на миналата година ДАНС неофициално се е сдоби с ново име. Самите служители започнаха да я наричат „Модна агенция“ заради масовите назначения на манекенки и любовници на хора от властта

В ДАНС са правени няколко поред чистки, като най-голямата бе по времето, когато ведомството се ръководеше от Владимир Писанчев, сега консул в Гърция.  Всички се свързват с политически натиск и прочистване. Осмелилите се да заведат дела за уволнението си,  са ги спечелили.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!