BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чехия отново затваря границите си за чужденци

Властите в Чехия отново затвориха границите и ограничиха свободното придвижване по територията на страната. Причината е рекордният ръст на новозаразените в рамките на едно денонощие – 15 000 човека, съобщава агенция АТОР.

Забраната за влизане на чуждестранни туристи в Чехия е в сила до 3 ноември. Изключения за влизане в страната се допускат за определени категории граждани – сезонни работници, служители в транспортни фирми и други, като по време на престоя си трябва да спазват стриктно карантинните мерки, да попълнят формуляр за здравословното си състояние и да си направят PCR тест.

Хотелите и местата, в които може да отседнат гостите, са затворени, също както и музеите, галериите, ресторантите, клубовете и пъбовете.

На обществени места не трябва да се събират повече от двама души, а носенето на маски е задължително и на открито, и в закрити помещения.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!