BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Топло време за първия учебен ден, захлаждане в средата на седмицата

Топло време за първия учебен ден

Топло време за първия учебен ден прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. В средата на седмицата обаче се очаква сериозно захлаждане и температурите рязко ще се понижат.

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд над Източна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, минималните – между 10° и 15 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево, около и след обяд с разкъсана висока облачност. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на водата е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Във вторник ще остане предимно слънчево. В Дунавската равнина вятърът от запад-северозапад временно ще се усили. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 28° и 33°.

В средата на седмицата над страната ще премине студен атмосферен фронт и температурите чувствително ще се понижат. В сряда денят ще започне със слънце, но от север-северозапад облачността ще се увеличи и до края на деня на отделни места в Северна България ще превали. Вятърът отново ще се усили и в Северозападна България температурите ще се понижат, но в по-голямата част от страната все още ще са високи. През нощта срещу четвъртък и в четвъртък ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, в отделни райони е възможно и да прегърми. Студеният въздух ще обхване цялата страна и максималните температури ще са от 16°-18° в североизточните райони до 23°-25° в крайните югозападни.

В петък валежите ще спрат, до вечерта и облачността ще намалее до незначителна и през почивните дни ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, постепенно ще се ориентира от изток. Ще се понижат минималните температури, а дневните слабо ще се повишат.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!