BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съд за висши държавни чиновници заради българско гражданство

Бившия председател и бившия главен секретар на Агенцията за българите в чужбина- Петър Харалампиев и Красимир Томов ще отговорят пред Съда за участие в престъпна група за вземане на подкупи срещу издаване на удостоверения за български произход. На съд отиват още двама души, освен тях.

За хода на делото информира националното радио.

Това става две години след акцията в Държавната агенция за българите в чужбина.

Според спецпрокуратурата, от юли 2017 година до задържането му през октомври  2018 година Харалампиев е ръководил престъпна група за получаване на подкупи, търговия с влияние и пране на пари.

Томов пък лично давал съвети на чужденците – основно от граждани на страни от Западните Балкани, държави не членки на Европейския съюз, но със славянско население, как да манипулират документите към заявленията за издаване на удостоверение.

Прокуратурата твърди и че има доказателства и за злоупотреби със служебни автомобили, горива, средства за бонуси и заплати.

Тези доказателства са отделени материали в отделно досъдебно производство.

За аферата, свързана с получаването на българско гражданство бе създадена и специална парламентарна комисия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!