BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенските старейшини ще заседават онлайн, сесията ще се излъчва по ТВН

Първото заседание на Общински съвет – Русе за 2021 г. ще се проведе онлайн.

Решението бе взето на председателски съвет, предвид усложнената епидемична обстановка и очакванията за трета вълна.

Заседанието ще се проведе в четвъртък, 28 януари, началото е в 9:00 ч. То ще се осъществи чрез видеоконферентна връзка посредством софтуерен продукт „ZOOM”, като участниците следва да осигурят излъчването на видео- и аудио сигнал.

Проверката на кворума и гласуването по точките ще се осъществява чрез софтуерния продукт, а по точки, които ЗМСМА изисква поименно гласуване, това ще се случва с поименно извикване по азбучен ред и отговаряне със „за”, „против”, и „въздържал се”. Принципът е същият като на предишното 16-о заседание, проведено за първи път в историята на Общински съвет – Русе онлайн. Представителите на общинска администрация също ще бъдат в залата с оглед докладване на материалите, по които кметът е вносител.

Граждани и представители на медии ще могат да проследят заседанието на Общинския съвет в YouTube канала на ОбС – Русе, както и чрез прякото излъчване по телевизия ТВН.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!