BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверяват прокурор Николов 3 години назад

Започва цялостна проверка на дейността на прокурора от Окръжната прокуратура в Русе Николай Николов, съобщиха от Главната прокуратура.

Проверката е разпоредена от главния прокурор Иван Гешев на Апелативната пракуратура във Велико Търново и ще обхване последните 3 години от дейността му. Тя ще обхване всички възложени на магистрата преписки и дела, участия в съдебни заседания, както и евентуални пропуски или нарушения при осъществяване на правомощията му. Ще се проверява и евентуалната му връзка с обвиняемия П.Б. или представлявани и управлявани от него юридически лица.

Проверката следва да приключи с писмен доклад, съдържащ данни за проверените материали, констатации, изводи и предложения в срок до 10.07.2020 г. Отделно от това в Отдел 06 на Върховна касационна прокуратура е започнала проверка за евентуално извършени нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати от страна на Николай Николов.

Прокуратурата на Република България заявява, че ще е безкомпромисна в действията си при констатирани случаи на нарушения или престъпления, извършени от магистрати, независимо от тяхната длъжност и ранг, се казва още в съобщението.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!