BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверките в Евроком:  активно мероприятие или разчистване на сметки от Бареков?

Бившият водещ и журналист и бивш евродепутат Николай Бареков е човекът, по чийто  сигнал ДАНС и НАП от два дни проверяват телевизия Евроком и по- специално рекламодателите и доходите на тримата журналисти, чийто предавания в телевизията критикуват управляващите и ГЕРБ. Това са Люба Кулезич, Сашо Диков и Владимир Береану.

ОТ НАП и ДАНС са потвърдили пред mediapool.bg, че са назначили проверки,  по разпореждане на Прокуратурата,  въз основа на сигнал на Николай Бареков.

Според информацията, Прокуратурата е била активирана срещу телевизия Евроком още в края на миналата година от Николай Бареков. Тогава Бареков сигнализирал, че „евентуално става въпрос за пране на пари и неплащане на данъци“.

За сигнала на Бареков до Прокуратурата тогава  алармираха  и от БОЕЦ, според които това не било самоцелно и на прицел била не   работата  и рекламодателите на журналистите, а самата телевизия.

Поводът, заради който Бареков подава сигнала бил   спирането на съвместното му предаване с друг бивш депутат- Димитър Байрактаров- от НФСБ, който пък напусна партията  на Валери Симеонов след скандал през 2017 година.

Сигналът на Бароков отлежава в Прокуратура  близо година и е активиран  през двете служби -ДАНС и НАП преди близо седмица.

Неофициалното твърдение е, че данъчните проверяват дали няма некоректно облагане на  приходите от реклама за тези три предавания,  тъй като 30% от тях директно отивали в джоба на съответния водещ.

Позицията на Евроком по течащата проверка е, че са предоставили цялата документация в срок и не се притесняват от резултата на проверката.

Според информацията на Медиапул, приходите от реклама на „Евроком“ за миналата година са 1 млн. лева.

Тримата журналисти, чийто доходи и предавания са обект на проверката са известни с критичните си позиции спрямо злоупотребите с власт и публични ресурси в страната, е заявил пред „Сега“  управителят на Евроком Петьо Стайков.

От работата на Кулезич, Береану и Диков се интересува и ДАНС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!