BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Половин милион глоба за почистващите фирми в Русе, обвиниха е-търговията за кашоните

Община Русе санкционира с половин милион лева фирмите, отговарящи за чистотата на града, заради некачествено свършена работа.

Това съобщиха от общинската администрация във връзка със сигналите за неизвозени боклуци, изпълнили социалните мрежи. Те показват преливащи от боклук контейнери, в т.ч. и на метри от сградата на Общината, непочиствани със седмици райони в русенските квартали, от които се носи неприятна миризма.

Най-честите нарушения са във фирмата за обществена хигиена, която мете, мие и снегопочиства. Там не се заплаща за некачествено свършената работа, уточни началникът на отдел „Екология“ към общината Василена Панкова

На сметоизвозващата фирма се налагат санкции когато, след обслужване на контейнера, не се почиства радиуса около тях.

Зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев информира, че във връзка с многобройните сигнали от граждани Общината е провела среща с фирмата, която отговаря за разделното събиране на боклука и извозването му. Дружеството е поело ангажимент да осигури още един камион, като ще се промени и графикът за разделното събиране на отпадъци. По думите на Недев, една от причините за струпването на кашони около контейнерите била нарастването на интернет търговията. Вместо гражданите и магазините да сгънат картонените опаковки и да ги хвърлят в съдовете, те ги оставяли отстрани, а контейнерите стоели празни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!