BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НОЩ: Карантината отпада, маските остават

Националният оперативен щаб обсъжда да предложи премахване на 14-дневната карантина на пристигащи в страната от чужбина.

Това каза на редовния брифинг на щаба главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Въпреки разхлабването на голяма част от мерките, носенето на маски на закрити обществени места обаче ще бъде едно от последните неща, които ще отпадне. Той допълни, че е много вероятно началото на юни да бъде разрешено на децата да играят на откритите детски площадки, както и отварянето на частните образователни центрове.

17 нови случая за коронавирус са установени през изминалото денонощие. От тях 7 са настанени в болница. Изследвани са общо 1273 души.

Общият брой на заболелите от началото на пандемията е 2477, от тях към момента активни са 1378.  Увеличението е с 0,7% в сравнение с вчерашния ден.

Излекувани са 965 пациенти, като само през вчерашния ден са 53.

В момента няма особено активни огнища, всички са овладени. Единственото активно огнище е в Шумен, където строители на Балкански поток са дали положителни проби.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!