BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 800 шофьори „изгоряха“ за ден от камерите на тол-системата

СНИМКА: Internet

Над 800 шофьори, които са карали без винетка, са установени приз вчерашния ден, когато започнаха работа стационарните камери на националната тол-система.

Както ТВН съобщи, от вчера, 17 февруари, шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, се санкционират и чрез камерите на тол системата.

От понеделник: Глобяват и по камерите на тол-системата

По информация от Националното тол управление, точният брой на санкционираните през първите 24 часа от влизане в действие на камерите е 805. Малко над 60 са били спрени от мобилните екипи на тол-контрола и са платили компенсаторна такса, за да избегнат по-високите глоби.

От управлението уточняват, че по пътищата в страната са поставени 295 стационарни рамки с по 2 или 3 камери, в зависимост от това колко са пътните ленти. Те покриват 10 800 километра от републиканската пътна мрежа.

Ако нарушител бъде засечен от стационарна контролна точка, опциите са две. Ако впоследствие в рамките на деня той бъде спрян от патрул на „Националното тол управление”, може да заплати компенсаторна такса. Плащането става единствено с банкова карта – дебитна или кредитна.

Ако нарушителят откаже да заплати компенсаторната такса, му се съставя акт за административно нарушение и заплаща максималната тол такса за лек автомобил, която е 10 лева. Ако автомобилът не бъде спрян от автомобил на тол-управлението, в края на деня му се генерира електронен фиш. Той се изпраща по пощата и нарушителят разполага 14-дневен срок да плати компенсаторната такса. Ако откаже да го направи му се налага по-високата санкция – 300 лева

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!