BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Искат постоянен арест за 4 от задържаните по аферата с боклука

Специализираната прокуратура внесе искане за определяне на най-тежката мярка задържане под стража на четирима от задържаните при акцията срещу аферата с незаконен внос и преработка на отпадъци.

Постоянен арест се иска за.-министъра на екологията Красимир Живков, бившият шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов, бизнесменът Атанас Бобоков и Николай Миховски. За Васил Богданов и бизнесмена Айгюн Еминов, на чиято площадка в Плевен в началото на годината бяха открити стотици тонове нелегално внесени отпадъци от Италия искането е за домашен арест. Гаранция от 1 милион лева е определена за бизнесмена Пламен Бобоков срещу която той ще бъде пуснат на свобода.

Очаква се специализираният наказателен съд по-късно днес да разгледа искането на прокуратурата и да вземе решение.

Зам.-министър Живков най-вероятно ще бъде уволнен още в началото на новата седмица. Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Бориков, който пред журналисти обяви, че се е разбрал с министъра на околната среда и водите Емил Димитров до понеделник да има предложение за човка, който ще замени Живков на поста.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!