BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравният министър е против ресторантите в хотели да работят до късно на Нова година

Костадин Ангелов

Ресторантите в хотели вероятно няма да работят до по-късно на Нова година. Това става ясно от пост във фейсбук на здравния министър Костадин Ангелов. Според него изключение не бива да се правят въпреки празника.

По-рано министърът на туризма Марияна Николова поиска на 31 декември да бъде удължено работното време на ресторанти към хотели до половин час след полунощ. Според нея по този начин гостите на хотелите ще посрещнат нормално новата година и няма да се стига до събирания по стаи. В момента работното им време е до 22.00 ч.

За Нова година ресторантите в хотели може да работят и след полунощ

Здравното министерство е депозирало становище по това предложение и то е отрицателно, разбира се от поста на Ангелов. Той заявява, че не вижда основание сегашното работно време да бъде променяно. Според него в случая има формален и морален аспект като вторият е по-сложен.

Министерството на здравеопазването изпрати официалното си становище до Министерството на туризма, във връзка с писмото,…

Posted by Kostadin Angelov on Tuesday, December 29, 2020

„Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно.  Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни. С последните думи споделям своето лично мнение“, пише министърът.

Борисов: По Коледа и Нова година – без масови събирания /ВИДЕО/

Окончателно решение вероятно ще се вземе от министерския съвет. По-рано и от асоциацията на заведенията се обявиха против. Оттам заявиха, че предложението на Николова е дискриминационно и се прави опит да се официализират новогодишните празненства, които са забранени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!