BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Завишават цените на клиничните пътеки заради коронавируса?

Обсъжда се възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

Това е съобщил здравният министър Кирил Ананиев по време на работна среща на премиера Бойко Борисов с Националния оперативен щаб. По време на срещата е била обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус.

Ананиев е съобщил още, че на среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за COVID-19, така че финансирането й да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи.

Премиерът е разпоредил на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани.

„Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията“, е казал в заключение Борисов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!