BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жени са новите 3 случая на заразяване с COVID-19

Жени са новите 3 случая на заразяване с COVID-19 в Русе, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града.

Жените са на различна възраст – на 26, 58 и 73 години. Не са имали контакт нито помежду си, нито с кмета Пенчо Милков. Двете по-млади дами са на домашно лечение. От вчера 73-годишната пациентка е хоспитализирана в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“. За сега е в средно тежко състояние, като сред придружаващите й заболявания са хипертония и диабет.

С новоустановените 3 случая общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 40, като активните случаи са 23 – 21 от гр. Русе и по един от гр. Бяла и село Щръклево. От активните случаи към момента девет са хоспитализирани, а четиринайсет са на домашно лечение.

Всички контактни лица на посочените случаи са установени и са им връчени предписания за 14 дневна домашна карантина.

Жените в Русенско – по-податливи на коронавируса?

Интересен е и фактът, че от активните случаи 26% са мъжете, а жените са 74%, което като бройка означава съответно 6 и 17. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 25 са жените, а мъжете са 15.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!