BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Внесоха обвинителния акт срещу Тръмп в Сената

U.S. President Donald Trump reacts to a question during a news conference in the Briefing Room of the White House on September 27, 2020 in Washington, DC. Trump is preparing for the first presidential debate with former Vice President and Democratic Nominee Joe Biden on September 29th in Cleveland, Ohio. (Joshua Roberts/Getty Images)

В Съединените щати демократите внесоха в Сената резолюцията по импийчмънт на Доналд Тръмп.

Тръмп е първият президент в историята на САЩ, срещу когото за втори път се води процес за импийчмънт. Обвинението е подбуждане към метеж. Малко вероятно е обаче да се стигне до втори импийчмънт, тъй като демократите ще се нуждаят от подкрепата на 17 републиканци, за да постигнат подобно нещо.

Американският президент Джо Байдън също не смята, че в Сената ще бъдат събрани достатъчно гласове, за да се стигне до импийчмънт на предшественика му. Байдън е на мнение, че обвинението няма да бъде подкрепено от нужния брой представители от Републиканската партия, ако „за“ гласуват всичките 50 сенатори на демократите. Въпреки това държавният глава смята, че процес в горната камара на Конгреса е нещо, което е трябвало да се случи.

Процедурата трябва да започне след две седмици. За отсрочката настоя защитата, за да може да се подготви. Доналд Тръмп нае известен адвокат от Северна Каролина да го защитава. Откакто не е на пост доскорошният американски президент се е отдал на игра на голф във Флорида.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!