BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Школският звънец удари. Честит първи учебен ден!

Школският звънец

Училищните дворове отново се изпълниха с весела глъч. За 181-и път школският звънец събра русенските деца. Тази година за първи път училищния праг прекрачват малко повече от 1000 деца.

Днешният ден беше и част от благотворителна инициатива под наслов „Спаси цвете, подари надежда!“, организирана от родители и ученици в Русе. Идеята бе в училищата да бъдат поставени дарителски кутии, в които всеки желаещ да пусне парите, предвидени за букет. Събраните средства ще се използват в подкрепа на фондация „Александър Русев“ и нейната мисия да се изгради модерен рехабилитационен център със закрит басейн за деца с увреждания.

15 септември е най-вълнуващият ден за българското училище, особено за първокласниците и техните родители. Задача на училището днес е да подготвя за живота личност, която да умее да общува, да търси и открива сама нужните знания, да се справя с проблеми в учебна, професионална и житейска ситуация. Но задача на родителя е да подготви личност, която успешно да се справи с предизвикателствата на днешния учебен процес.

Честит първи учебен ден! Нека желанието за знания никога не ви напуска. На добър час!

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!