BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четирима загинали при сблъсъците в Капитолия, полицейски час до 21 януари.

Четирима души са загинали, а десетки са задържани след щурма на Капитолия от привърженици на президента Доналд Тръмп. Това са жена, която е била застреляна от полицията на Капитолия, и още трима, които са починали „при спешни медицински случаи“.Жената е била простреляна, когато тълпата се опитала да нахлуе през барикадирана врата на Капитолия, отбранявана от въоръжена полиция от другата страна. Тя е била откарана в болница с огнестрелна рана и по-късно е починала.

Демонстрантите влязоха в Капитолия и принудиха законодателите да спрат заседанието, на което трябваше да бъде утвърдена победата на Джо Байдън в президентските избори.

Избухнаха сблъсъци между полицията и демонстрантите. Силите на реда използваха сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръснат множеството.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!