BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Хоро” открива новия театрален сезон в Русе

Първата си за новата година премиера ще представи утре вечер трупата на ДТ „Сава Огнянов“ в Русе.

В 19 часа завесата на сцената в Голямата зала на Доходното здание ще се вдигне за началото на спектакъла “Хоро” по романа на Антон Страшимиров.

Постановката и драматизацията са дело на режисьора Петър Денчев, сценографията и костюмите са дело на Петър Митев, музиката е композирана от Пламен Мирчев-Мирона, а хореографията е на Богдан Донев – ръководител на фолклорния танцов театър “Найден Киров”.

В ролите ще се превъплътят Александър Узунов, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Иван Самоковлиев, Йовко Кънев, Красимир Ненков, Кристиана Ценкова, Кадри Хабил, Косьо Станев, Крум Берков, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Надя Банчева, Тони Тончева и Ясена Господинова.

Романът на Антон Страшимиров надскача темата за националното през темата за насилието и за това в какво се превръща едно общество, когато насилието се превърне в съдържание на живот”, каза режисьорът Петър Денчев. По думите му, представлението е политично, но не се занимава със злободневието на политическия живот, а с механизмите, които в човешката природа провокират насилието и агресията.

Спектакълът ще бъде представен на 13 януари т.г. в Доходното здание в града, съобщи директорът на културната институция Орлин Дяков.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!