BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хванаха крадец на велосипед по видеозапис

Снимка: Архив

Извършител на кражба на е бил заловен от полицията, след като действията му били заснети от система за видеонаблюдение  монтирана в имот, съобщиха от полицията в Русе.

На 10 юли, малко след 4 часа сутринта гражданин съобщил чрез тел. 112, че е засякъл съмнително лице да влиза във вход на блок на ул. „Цибър“ в Русе, а след това да излиза от там, носейки в ръце велосипед без предна капла. Действията на крадеца били наблюдавани в реално време от гражданина, чрез камери за видео наблюдение. Изпратените на място служители на Първо РУ открили велосипеда под терасата на блок „Съединение“, а при извършения обход в района бил заловен и извършителят на кражбата.

Оказало се, че това е 31-годишен русенец, известен на правораздавателните органи. При последвалите действия предната капла на велосипеда била открита заключена за тръба във входа на блока, в който е бил видян да влиза и излиза, като е изяснено, че стопанинът на колелото го е оставил ден по-рано заключен там.

По случая е образувано досъдебно производство, с постановление на дежурен прокурор 31-годишният мъж е бил задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!