BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фюри детронира Уайлдър в 7 рунда

Тайсън Фюри си върна шампионския пояс в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) след победа с технически нокаут над действащия шампион Дионтей Уайлдър. Това беше реванш между двамата боксьори след зрелищния им сблъсък на 1 декември 2018 г., когато те завършиха наравно.

Близо четири години и половина, след като сложи край на господството на Владимир Кличко в тежката категория, британецът нанесе първа загуба на Уайлдър. Със спечелването на пояса на Световния боксов съвет, Фюри вече е печелил всички титли в тежката категория. В същото време това бе първа загуба за Дионтей Уайлдър.

Фюри пое инициативата от самото начало и през 7-те рунда, колкото продължи мачът, не допусна шампионът да го притисне. В третия рунд британецът прати шампиона на пода в нокдаун, като освен това му отвори аркада и разкървави устата му. В петия рунд Фюри прати съперника си в нокдаун за втори път. Фатален за Уайлдър се оказа седмият рунд. В него американецът продължи да кърви обилно от устата и от лявото ухо, Фюри се възползва и го притисна във въжетата, нанасяйки му серия от тежки удари. Това принуди рефера да прекрати срещата, след като шампионът не можеше да се защитава.

Това беше изключителен триумф на британецът в реванша между двамата, който завоюва титлата и остана непобеден при най-тежките.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!