BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Феновете на „Дунав“ искат мача с „Монтана“ да е в Ловеч и пред публика

решението

решението

Мачът между „Дунав“ и „Монтана“ който ще определи кой от двата тима през новото първенство ще играе в елитната група да се играе в Ловеч, а не както е насрочен – на стадион „Славия“ в София.

За това настояват феновете на русенския тим в писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, здравния министър Кирил Ананиев и Българския футболен съюз. Те са категорични, че лицензираният за подобен род срещи стадион в Ловеч, който е на еднакво отстояние от Русе и Монтана и е далеч по-спокойно и подходящо място за провеждане на този бараж, с оглед ежедневните протестни митинги и шествия, които се провеждат ежедневно в столицата.

Освен това привържениците на „Дунав“ настояват за отмяна на дискриминационната забрана за допускане на публика на футболни срещи, които се провеждат на открити стадиони, на фона на отворените нощни клубове и дискотеки.

Футболните мачове се играят на открити стадиони, а не на закрито. „Недоумяваме как е възможно да остава в сила смятаната от нас при тези обстоятелства за дискриминационна забрана за допускане на публика на футболни срещи, които се провеждат на открити стадиони“ пишат привържениците на „Дунав“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!