BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три благотворителни инициативи на „Грийн рок фест“

Три благотворителни инициативи

Три благотворителни инициативи за набиране на средства за лечение на русенци се провеждат по време на Грийн рок феста в Русе.

Единият от тях е Илия Тодоров Караиванов, дългогодишен музикант в много различни рокбанди. Диагнозата му е асептична некроза на двете тазобедрени стави . За оперативно лечение за подмяна на ставите му са необходими 10 000 лв., които са непосилни за него и семейството му.

Група „Four Aces“, чийто член е Илия, посвети участието си в този фестивал на него и обеща безплатни записи на всеки, който помогне на техния любим приятел и колега.

Друг русенец, чиито близки се обърнаха към местната общност за помощ, е Йосиф Димитров Йосифов. Йосиф е на 46 години, баща на три прекрасни деца. По нещастно стечение на обстоятелствата, бетонна козирка се срива върху него и го затрупва. В резултат на това, Йоско получава множество тежки травми – разкъсвания на бял и черен дроб, черепно-мозъчна травма и счупване на гръбначния стълб. За да се възстанови, са нужни 90000 лева. До момента са събрани 64 000 лева.

От помощ се нуждае и Добромир, който е само на 24 години. Неговата диагноза е остра лимфобластна левкемия – тежка болест, диагностициранa през 2015 година. Добри е минал през няколко курса на лечение в България, но болестта рецидивира и единственият изход е операция. Тя не е възможна у нас, а в болницата в Турция. Операцията и лечението струват непосилните за семейството му 200 000 евро. Досега за слънчевия Добри са събрани 50 000 лева.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!