BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима глобени за горене на непозволени материали

Три акта за три дни за горене на непозволени материали за битово отопление са съставили служители на отдел “Екология” към община Русе, съобщиха от общинската администрация.

Проверките се извършват заедно с представители на областната дирекция на МВР в града. По думите на началника на отдел “Екология” Георги Игнатов, и трите акта са за горене на плоскости от ПДЧ, адресите са били посетени след подадени сигнали.. Минималният размер на глобата е 100 лева, като тя може да достигне до 1000 лева.

“Целта не е да глобяваме, а хората да разберат, че това, което горят, може да е опасно за околните, а и за самите тях. Хвърляйки пластмасова бутилка с неизвестна течност в печката, не се знае какъв инцидент може да възникне”, каза зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев.

Проверките, чието начало бе поставено преди месец, ще продължат. Те се извършват в различни квартали на града. Това е една от мерките, които кметството предприема за намаляване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!