BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Треньорски рокади в „Дунав“

Португалец и юноша на „Дунав“ подписаха

От пролетния полусезон представителният отбор на „Дунав“ ще се води от треньорски тандем между Мартин Цирков и Ивайло Кирилов, съобщиха от футболния клуб.

Помощник остава Диян Димов, който има вече и по-широка роля в клуба като спортно-технически представител в УС на „Драконите“. Досегашният старши треньор на първия тим Илиян Памуков става селекционер на Академията.

Рокадата е продиктувана от оптимизиране на ресурса в клуба и нуждата от фокус върху работата в Академията, където ще бъдат използвани безспорния опит и качества на Памуков в селектирането и подготовката на млади таланти.

Ивайло Кирилов и Мартин Друмев ще водят и 17-годишните юноши, които са в Елитната група в тази възраст. На мястото на Мартин Цирков начело на момчетата до 15 г. застава Илиян Памуков. Цирков ще се съсредоточи изцяло в работата с мъжкия отбор и управлението и реформите в Академията.

В същото време представителният тим разширява своя екип и с наличните треньори в школата, което ще позволи по-сериозна индивидуална работа със състезателите. Променя се цялостната философия на работата в Академията на клуба, като стремежът е да се окомплектова треньорски екип за всеки набор, за да се наблегне върху индивидуалната подготовка на младите футболисти и осигуряването на оптимални условия за тяхното развитие.

Целта е максимално голям брой деца от Академията да се изкачват всяка година в по-големите набори и формиране в първия отбор на силно ядро от футболисти, израснали в школата на „Драконите“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!